Meteen naar de content

Voor 23:00 besteld, is binnen 1 werkdag in huis.

Gratis verzending binnen NL en BE

10% extra korting: HALLO10

Effectief kalk verwijderen in je badkamer: Tips en tricks

Kalkaanslag verwijderen in de douche, een van de meest hardnekkige schoonmaakklussen.

Niets is zo vervelend als een badkamer die onder de kalkaanslag zit. Het kan een doorn in het oog zijn en ook nog eens voor gezondheidsproblemen zorgen. Het verwijderen van kalk is echter niet altijd even makkelijk. Maar maak je geen zorgen, want in dit artikel lees je alles wat je moet weten over het verwijderen van kalk in de badkamer. 

 

Wat is kalkaanslag en waarom is het slecht?

Kalkaanslag is het gevolg van hard water. Wanneer water rijk is aan mineralen, waaronder calcium en magnesium, kunnen deze mineralen zich opstapelen en kalkaanslag vormen. Hoewel het in kleine hoeveelheden niet gevaarlijk is, kan het op de lange termijn voor problemen zorgen. Het kan leiden tot verstopte leidingen en zelfs de levensduur van huishoudelijke apparaten verkorten. Bovendien kan kalkaanslag een broedplaats worden voor bacteriën en schimmels, die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

 

Hoe kun je kalkaanslag verwijderen?

Kalk van tegels verwijderen

Het verwijderen van kalk van tegels kan een tijdrovende klus zijn. Gelukkig zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken om de kalkaanslag te verwijderen. Een effectieve manier is door een mengsel te maken van azijn en water. Doe dit in een spuitfles en spuit het op de tegels. Laat het even inwerken en schrob het vervolgens weg met een spons of borstel. Spoel de tegels af met water en droog ze af met onze FASTDRY Droogdoek. Als alternatief kun je ook gebruik maken van speciale kalkreinigers die verkrijgbaar zijn bij de supermarkt of bouwmarkt.

 

Hardnekkige kalk verwijderen van tegels

Soms is kalkaanslag zo hardnekkig dat het niet gemakkelijk te verwijderen is met alleen azijn en water. In dat geval kun je ook gebruik maken van een schuurmiddel of een speciale kalkreiniger. Het is belangrijk om het product eerst uit te testen op een klein stukje van de tegel om er zeker van te zijn dat het geen krassen of andere schade veroorzaakt.

 

Hardnekkige kalkaanslag verwijderen van douchedeur

Het kan moeilijk zijn om kalkaanslag van een douchedeur te verwijderen. Je kunt opnieuw een mengsel van azijn en water gebruiken en het op de deur spuiten. Laat het een paar minuten intrekken en veeg het vervolgens weg met een zachte doek of spons. Je kunt ook een speciale kalkreiniger gebruiken die geschikt is voor douchedeuren.

 

Kalkaanslag verwijderen van zwarte tegels

Kalkaanslag op zwarte tegels kan een bijzonder lastig probleem zijn, omdat het vaak moeilijk te zien is. Een oplossing is om een mengsel van water en azijn op de tegels te spuiten en het even te laten inwerken. Vervolgens kun je de tegels schoonmaken met een zachte doek of onze FastDry droogdoek. Het is belangrijk om niet te hard te schrobben om beschadiging van de tegels te voorkomen.

 

Kun je kalk verwijderen met een stoomreiniger?

Ja, een stoomreiniger kan effectief zijn bij het verwijderen van kalkaanslag. Het voordeel van een stoomreiniger is dat het geen chemicaliën gebruikt en dus milieuvriendelijk is. Bovendien kan het ook helpen om bacteriën en schimmels te doden. Let er wel op dat je de stoomreiniger niet gebruikt op oppervlakken die gevoelig zijn voor hitte, zoals bepaalde soorten kunststof.

 

Onze FASTDRY Droogdoek kan helpen bij het voorkomen van kalkaanslag

Na het verwijderen van kalkaanslag is het belangrijk om te voorkomen dat het terugkomt. Onze populaire FASTDRY Droogdoek kan daarbij helpen. De droogdoek is zo gemaakt dat deze tot 800ml water op kan nemen en tegelijkertijd streeploos de douche droogt. Hierdoor blijft er minder vocht achter op de oppervlakken van de badkamer, wat de groei van kalkaanslag kan verminderen.

Bekijk de droogdoek hier.